Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Je to opravdu těžké říct si koho volit.

Asi bude třeba to zase zkusit obráceně - říct koho určitě nevolit.

Co se týče mne, tak jedinou věc nechápu, kdybych si hlavu rozlomil.

Proč kandiduje Babiš?

Je to zámožný člověk.

Kdyby firmy prodal a koupil si vilu ve Švýcarsku (třeba hned vedle Bakaly), v pohodě by si žil do konce svých dnů.

0 0
možnosti
Foto

Určitě je v blogu mnoho pravdivých postřehů, ale jiný názor mám např. na koalice. Že se dvě či tři strany rozhodnou před volbami jít do toho společně a dohodnou se na společném programu, aby prosadily změnu, považuji za férové. Voliči se pak sami rozhodnou, zda tuto koalici budou volit či nikoliv. Jako neférové ale považuji, když strana hájí levicový program, ale klidně pak vstoupí do koalice s pravicovou stranou.

Připomenout lze v této souvislosti zejména ČSSD, která svým voličům v roce 2017 slibovala, že v žádném případě nevstoupí do koalice s trestně stíhaným premiérem, ale pak to klidně porušila.

Také konec blogu s tvrzením, "že číslo si autorka vytáhne asi z klobouku", je doufejme míněn s nadsázkou. Souhlasím, že ve volbách lidé nevolí toho nejlepšího, ale spíše to nejmenší zlo. A každý alespoň trochu přemýšlející volič by si to měl umět pro sebe vyhodnotit a netvrdit, že všechny jsou úplně stejně špatné....

5 0
možnosti

Např. švýcarská sociál. demokracie má ve svých řadách univerzit. profesory (již v důchodu, bez střetu zájmů), právníky apod., ale stejně si hledá pro analýzy při přípravě zákonů nezávislé odborníky, mezi těmi nejvěrohodnějšími - takové odbor. zázemí potřebují všechny české parlament. strany, pokud nechtějí veřejnou politiku založit jen na modelu "pokus, omyl". Bohužel se na každého ministra u nás nalepí pseudoodborníci - ziskuchtivci, kteří si chtějí vydělat na vymýšlení již vymyšlené Ameriky, aniž by byli ochotni předložit ministrovi to nejlepší, co ve světě již existuje. Češi tak 30 let doplácejí na lidovou tvořivost, na amatérismus, ale i na nevhodné lobbistické tlaky.

2 0
možnosti

Sociál. demokracie a lidovci patří do kultivovanější Evropy, během covid-19 utrpěly některé šrámy, ale jak kde: ve Skandinávii je např. socdem na lepší úrovni. V ČR by socdem potřebovala lídra typu Bohuslava Sobotky: dobrý právník, který navíc umí dobře nakládat s veřej. prostředky. Dnes ale hodně občanů cítí, že je třeba volit proti jedinci, který si stát představuje jako svou soukromou firmu, takže někomu vhodí hlas, i když ten subjekt nebude považovat za úplně dokonalý. Mně v politici nejvíc vadí propojení politiků s podnikatel. lobby (zavání to mafií, každopádně to končí korupcí), pak mi vadí "novodobí svazáci", ty vidíme dnes např. v ČT mezi některými redaktory - cenzurují názory, ač mají nezávisle nestranně informovat a ač pro výběr např. odborníků nemají kvalifikaci. Jít do politiky aktivně je věc záslužná, ale takový jedinec by poté neměl zklamat důvěru občanů. Nejhorší je opakované zklamání voličů.

0 0
možnosti

"Nekonečná touha po moci....". Jak jinak ale mají politické strany prosadit své vize, než tak, že budou mít podíl na moci? Když se budou věčně pohybovat pod jedním procentem volitelnosti, jako třeba Rozumní pana Hanniga, mohou psát akorát tak blogy na iDnes.:-)

5 0
možnosti
Foto

Jedinou vizí většiny politiků bez ohledu na stranickou příslušnost je naplnit svojí kapsu a zabezpečit se do budoucna. Stát a občané jsou až na tom posledním místě

3 0
možnosti
Foto

Politologů není nikdy dost. Shrnu to asi tak. Açkoli je z politiků a politiky otráveno ix lidí včetně mne, pořád tu je nějaká mírně vétšinová intuice. Totiž že přesně z takových, jako jste Vy, z výkřikářů s přirovnáváními bouřlivých puberťáků, se nezřídka jako předvoj lidí tupoprostých zrodí nové strany. Právě z Vás. Hloupých, polochytrých a polovzdělaných, co vždycky nejlíp ví, co je špatně a vźdycky na někoho něco vědí.... Přesně na Vás tahle strana cílí a přesně díky Vám se pořád může dařit šlichtě, díky níž jsne tam, kde jsme. Ano...ani já nejdu silná a ráda k volbám a ani já nemám narvanou vitrínu politiky, jichž si vážím. Ale paušalizací se vyznačuje ten, kdo je když ne primitiv, tak skutecně ten omezený.

5 4
možnosti

Dost děsivý názor, mohu li soudit.

Ale jsem jen prostý pasáček koz a nerozumím zřejmě moudré,vzdělané a vševědoucí Radce Kielbergerové.

5 0
možnosti
Foto

To je zajímavé. Stranám, které vytvořili předvolební koalice jde prý jen o to, dostat se jakýmkoliv způsobem ke korytu. A Andrej Babiš ten maká a rve se za nás za všechny. Rv

0 0
možnosti

Strany, které vytvořily předvolební koalice jsou zbabělé a nemají odvahu jít "na trh se svojí kůží". Asi tak.

2 1
možnosti

Mám stejný pocit. Jde o krizi stran, politického systému, morálky a myšlení lidí. Bohužel nevím, jak z toho ven...

1 0
možnosti

Fakt si myslíte, že všem těm lidem jde o práci pro blaho lidí na úkor svých profesí??? :-) mno, možná, ale jaké je to procento? No, spíš promile?

Mimo peněz jde i o jiné věci a také i o lehkost či těžkost jejich získání a pak, ti lidé mají asi nadpozemské vlastnosti, protože někteří z nich jsou na více místech, anžto stále vykonávají svoji profesi a ještě stíhaji na sto procent obé, tedy i poslancovat... To není marný a ještě ty dva příjmy :-) Znám takového :-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 26
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2491x
Jsem: realistický snílek, šedá myš, věřící bez víry

Nejsem: tolerantní manželka, zachránce večírků, dokonalá matka

Seznam rubrik